2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Cannelloni makaronai, įdaryti Ricottos sūriu ir špinatais

Pam param!!!

Džiaugiuosi, galėdama pristatyti pirmąjį patiekalą!
Nesu didžiulė makaronų fanė, bet šiam patiekalui negaliu atsispirti. Vien dėl to, kad jis su špinatais (kuriuos aš laaaabai mėgstu). Jis ypatingas dar ir tuo, jog labai lengvai ir greitai pagaminamas, ypač jei virtuvėje yra pagalbininkų :)

!!! Nepatariama gaminti alkaniems, nes laukti, kol iškeps, teks apie 40 minučių!

Šiam patiekalui reikės:

1. 250 gr. Cannelloni makaronų
2. 500 gr. Ricottos sūrio
3. 1 kiaušinio
4. 200 gr. šaldytų špinatų
5. 1 rutuliuko (gabaliuko) Mozzarelos sūrio
6. žiupsnelio druskos/pipirų.

Padažui:

1. 40 gr. sviesto
2. 300 gr. pieno
3. valgomojo šaukšto kvietinių miltų.

Ricottos sūrį sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos/pipirų ir gerai išmaišykite. Špinatus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol atsileis. Tuomet nupilkite vandenį, špinatus sudėkite į sūrio-kiaušinio masę, vėl viską išmaišykite. Tam, kad šia mase įdarytumėte vamzdelius, reikės švirkšto sausainiams. Jei tokio neturite, nukirpkite mažo maišelio apatinį kampą, sudėkite visą masę į maišelį ir įspauskite po truputį į kiekvieną vamzdelį. Įdarytus vamzdelius išdėliokite stikliniame inde (svarbu, kad jis būtų gan gilus, nes padažas turi apsemti makaronus). Taip pat būtų gerai, jei indas būtų toks, jog išeitų tik vienas sluoksnis.




Gaminame padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite miltų, sumaišykite. Vėliau įpilkite pieno ir maišykite, laukite, kol sutirštės (apie 10 minučių). Kai padažas paruoštas, užpilkite jį ant makaronų, sudėliokite Mozzarelos gabalėlius ant viršaus. Galima užbarstyti baziliko.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 40 minučių, kol makaronai suminkštės.
Skanu su saulėje džiovintais pomidorais arba pesto padažu. Skanaus!




Už receptą esu dėkinga tetai, kuri mane pavaišino šiuo burnoje tirpstančiu gėriu.

Šiek tiek informacijos apie špinatų naudą galite rasti čia:

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2008-06-03-spinatai-organizmo-sluota/21127



Vieną gražią dieną...

Vieno Puodo Istorija – kulinarinis dienoraštis, kuriamas mėgstantiems pasisukioti virtuvėje, tiems, kurie nebijo eksperimentuoti, kurti, svajoti ir savo svajas realizuoti. Būtent taip šis blogas ir buvo pradėtas – varomas svajonių ir idėjų audros mano galvoje.

Ši istorija prasidėjo neseniai. Kai naujakūrės studentės įsigijo puodą.
Bet jis nebuvo paprastas.
Jis pasitikdavo mane virtuvėje kasdien:
kai norėdama sušilti nuo vaikystės prisiminimų virdavau avižinę košę;
kai vieną iš pirmųjų kartų gaminau koldūnus namuose;
kai būdama geros nuotaikos darydavau eksperimentus;
ar tiesiog vieną iš tų tingių dienų, kai į verdantį vandenį supildavau makaronus.

O tada jis pykdavo. Pridarydavo man bėdos - išpildavo visą turinį ant viryklės...

Štai tokia mūsų draugystė.