2012 m. balandžio 10 d., antradienis

atostogos, tinginystė ir kiti velniai

Ką studentai veikia per atostogas?
Keliauja, lanko draugus/artimuosius, rašo darbus, skaito, dirba...
Kartais tinginiauja. Ir apleidžia didžius projektus. Taip, galiu užsidėti pliusiukus prie visų išvardintųjų.

Blogą trumpam apleidau ne tik todėl, kad nebuvau namuose, „neturėjau laiko“ ir panašių priežasčių, bet ir todėl, kad kartais turbūt daugumą žmonių aplanko mintys „kodėl aš tai darau?“, „ar pakankamai gerai aš tai darau?“ ir panašiai. Šįkart tas žmogus – tai aš. Norėjau pertraukos, nors, žinoma, valgyt ir gaminti tikrai nenustojau. Ir toliau aktyviai eksperimentuoju, lepinu save bei aplinkinius. Vienas naujausių eksperimentų – ryžių apkepas. Visada jį darydavau saldų – su obuoliais ir cinamonu, bet šįkart norėjau „normalaus“ maisto. Jį sumaniau pagaminti, nes po švenčių turėjau ryžių likučių, daržovių. Ir dar todėl, kad reikėjo kažką įsidėti į vienos dienos išvyką. Dabar galiu tvirtinti, kad tai – puikus maistas kelionėse. Tikrai daug geresnis (sveikesnis + pigesnis) nei greito maisto užkandinės.

Išvykoms tinkančiam apkepui pagaminti prireiks:

1. 200 gr. ryžių
2. 1 vidutinio dydžio cukinijos
3. 1 vidutinio dydžio morkos
4. Dviejų kiaušinių
5. Pusės svogūno
6. Druskos, pipirų, krapų

Išvirkite ryžius. Sutarkuokite morkas ir cukiniją, svogūną supjaustykite kubeliais ir viską pakepinkite keptuvėje. Kiaušinius išplakite, sumaišykite pakepintas daržoves, išplaktus kiaušinius ir virtus ryžius, paskaninkite prieskoniais. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite masę. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Skanaus, kad ir kur šį ryžių apkepą valgytumėte!



Linkėjimai iš Durhamo!