2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Čiunga čianga

Čiunga čianga mėlynas dangus,
Čiunga čianga vasara pas mus...

Dainavom eidamos iš parduotuvės, lyjant lietui. Bandydamos apsimesti, kad jau vasara.
O kas belieka, kai visą dieną lyja?

Tam, kad nuramintumėte širdgėlą dėl vis neaplankančių šiltų orų, siūlau pasigaminti skaniausią iš tingiausių skanėstų. Taip, poną saldųjį Tinginį.

Štai, labai studentiškas receptas:

1. Puodelis pieno
2. Nepilnas puodelis cukraus
3. 800 gr. sausainių
4. 200 gr. sviesto
5. 4 šaukšteliai tikros (nesaldžios) kakavos

Supilkite pieną į puodą, pakaitinkite, ištirpinkite jame cukrų, sviestą, įdėkite kakavos. Sulaužykite sausainius smulkiais gabaliukais, užpilkite masę, gerai išmaišykite. Sudėkite į formeles, maišelius ar kitą talpą, kurioje norite formuoti tinginį. Laikykite šaldytuve mažiausiai tris valandas (jei formelės nedidelės).



Man patinka, kai tinginys traškus. Jei norite, kad būtų labiau patežęs, nepagailėkite šiek tiek daugiau pieno ir sviesto.