Penktadienis...
Ach. Galima pasilepinti/patinginiauti – lėtai
eiti namo iš paskaitų ir mėgautis saule, išgerti kavos su kursiokais, paplepėti
su “sugyventinėmis”, nežvilgčioti į laikrodį, skaniai ir sočiai pavalgyti,
pažiūrėti filmą.
Žodžiu, pasikrauti energijos šeštadienio vakarui.
Eidama iš universiteto užsukau į parduotuvę
ir nusipirkau šviežią prancūzišką batoną. Žinojau, kad
namuose turiu visko, ko reikia tobuliems sumuštiniams. Suintrigavo?
Jei norite įsitikinti, kad jie tikrai tobuli,
jums reikės:
1. Prancūziško batono
2. Mozzarellos sūrio (aš naudojau tarkuotą)
3. Saulėje džiovintų pomidorų
4. Poros skiltelių česnako
5. Balzamiko acto
6. Bazilikų
Batoną supjaustykite į kelias dalis,
gabalėlius perpjaukite išilgai. Juos pakepinkite keptuvėje, kol apskrus (į
keptuvę aliejaus nepyliau). Paskrudintus batono gabalėlius įtrinkite česnaku,
dėkite tarkuotą Mozzarellos sūrį. Dar truputį pakepinkite, kol sūris išsilydys.
Užbarstykite baziliko. Išėmę iš keptuvės užpilkite šlakelį balzamiko acto,
uždėkite gabalėlį pomidoro.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą