2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Odė vaikystei

Ne veltui sakoma, kad vaikystė – geriausias žmogaus gyvenimo laikotarpis: gali visą dieną praleisti lauke, važinėdamasi dviračiu ar riedučiais, žaisti su draugais ir parbėgti į namus tik tuomet, kai pro langą pašaukia: „Namo!!”.

Nes ant stalo garuoja pats skaniausias maistas... Taip, pats skaniausias, nes moterys, kurios mane augino – mama, teta, močiutė – šituos reikaluos nusimano. Ir netgi labai gerai: krikšto mama buvo konditerė, kuri visomis progomis (ir be progų) prigamindavo skanėstų: tortų, keksų ir vyniotinių su gražiais papuošimais (kurių man neleisdavo valgyti!). Močiutė-virėja, mama-savamokslė kulinarė nuolat eksperimentuodavo virtuvėje, gamindavo skanius ir sveikus patiekalus. Matydama jas, plušančias virtuvėje, prašydavau, kad leistų padėti – makaluodavau kiaušinius dubenyje ar ragaudavau tešlą... O štai dabar bandau tapti jų pasekėja.

Kaip ir visi, smaližiauti pradėjau vaikystėje. Lakstydama kieme visada (ar bent jau labai dažnai) rankoje/kišenėje turėdavau ne vieną skanumyną. Todėl draugų būryje buvau vadinama „šokoladine“.

Iki šiol saldumynai ir jų gaminimas- mano silpnybė. Pirmasis saldus patiekalas, kurį jums pasiūlysiu, yra saldi sriuba. Labai daug žmonių šios sriubos nemėgsta, nes ji tiršta. BET. Galima išsivirti tokio tirštumo, koks jums patinka.

Šiam skanėstui reikės:

1. Kisieliaus - aš naudojau spanguolių skonio
2. Uogienės (pagal skonį)- labiausiai tinka juodųjų serbentų, nes braškių nemėgstu
3. Džiovintų vaisių (pagal skonį): obuolių, razinų, abrikosų, skanu ir su riešutais
4. 200 gr. jums patinkančių makaronų
5. Trijų šaukštų cukraus
6. Trijų šaukštelių cinamono
7. Poros šaukštelių vanilinio cukraus

Pirmiausia išsivirkite makaronus, nupilkite vandenį ir palikite.
Tuomet eilė kisieliui. Kadangi aš vienas iš tų žmonių, kuriems nepatinka labai tiršta saldi sriuba (atšalus ji dar labiau sutirštėja), vandens pyliau daugiau negu siūloma ant kisieliaus pakuotės. Sriubos išėjo pilnas puodas! Virkite, kol kisielius truputį sutirštės, tuomet įberkite cukraus, cinamono ir vanilinio cukraus. Šiek tiek pakaitinkite. Įdėkite uogienės ir sudėkite džiovintus vaisius. Virkite, kol jie suminkštės, tada suberkite makaronus ir dar šiek tiek pavirkite. Voila !





Valgome, klausomės Telebimbam arba žiūrim "Na, palauk" ir dalinamės vaikystės prisiminimais!

http://www.youtube.com/watch?v=kvgmLmiuvB4

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą