2012 m. kovo 9 d., penktadienis

Avinžirnių puota

Avinžirniai. Juokingas pavadinimas, ar ne? Avino žirniai…
Internete ieškojau, ką jums papasakoti apie juos ir Alfoj.lt radau labai teisingą sakinį: “Kartą prisipažinęs jam, kad myli, lieki ištikimas visą gyvenimą”. Aš pamilau juos neseniai, bet meilė tik stiprėja.

Patiekalų, gaminamų iš avinžirnių, internete pilna. Siūloma valgyti ir kaip garnyrą, ir gaminti sriubas, užtepėles, net pagrindinius patiekalus. Ir ne be reikalo: “Avinžirniai pasižymi dideliu baltymų kiekiu (iki 30 proc.), turi daug riebalų (iki 8 proc.), visą vitaminų B kompleksą ir daugybę makro ir mikroelementų” (Alfa.lt). Be to, jie nebrangūs, o kartu ir labai maistingi. Vienintelis jų, kaip ir visų ankštinių, trūkumas, kad reikia iš anksto pasiruošti prieš gaminant – mirkyti bent aštuonias valandas vandenyje. Bet! Tikrai verta. Pažadu.

Aš gaminau troškinį, nes esu troškinių fanė. Paprastai nemėgstu kurti pavadinimų, bet šiam patiekalui prilipo „Avinžirnių puota“, nes mano troškinio pagrindą sudaro avinžirniai. Taigi, norint paruošti puotą reikės:

1. 100 gr. avinžirnių
2. 1 x 400 gr. skardinės konservuotų pomidorų
3. 50 gr. brokolių
4. 2 skiltelės česnako
5. Prieskonių - raudonėlio, druskos, pipirų

Siūlau valgyti su ryžiais.

! Rekomenduojama pirmiausia avinžirnius nuplikyti verdančiu vandeniu tam, kad būtų užkirstas kelias fermentacijos procesui, kuris gali įvykti mirkant avinžirnius.

Avinžirnius iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje. Vandens nepagailėkite, nes jie laabai išbrinksta. Jiems išbrinkus, virkite, kol suminkštės (apie pusvalandį). Pakepinkite česnaką, susmulkintus pomidorus ir brokolius, suberkite avinžirnius į masę. Paskaninkite prieskoniais.



Pažadu, kad vėliau įdėsiu daugiau avinžirnių patiekalų receptų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą