2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Tai kas gi tas kuskusas?


"Kuskusas yra tradicinės plačiai paplitusios kruopos Šiaurės Afrikos ir arabų šalyse. Kuskusas yra dirbtinė kruopa: manų kruopos apšlakstomos vandeniu ir senoviniu klasikiniu būdu trinamos delnais, pramoniniu būdu - specialiomis mašinomis, kol sulimpa į mažus gumulėlius. Tada pabarstomos sausais miltais, kad gumulėliai atsiskirtų vienas nuo kito ir išdžiovinamos" (jogosmityba.lt).

Kuskusas valgomas kaip garnyras prie įvairių patiekalų. Aš taip pat jį dažnai valgau pusryčiams - verdu  piene, pabarstau cinamonu.
Taip, sutinku su daugelio nuomone, kad jis primena manų košę, bet man kuskusas labiau patinka, nes yra ką veikti - kramtyti mažiukus gumulėlius:)


Šį troškinį siūlau, jei norite įdomių skonių, kažko šiek tiek aštraus. Siūlau keliauti į rytus.
Norint keliauti jums reikės:


1. 1 morkos
2. 1 cukinijos
3. 1 vidutinio dydžio bulvės
4. 40 gr. pupelių
5. 3 šaukštų pomidorų padažo
6. 2 skiltelių česnako
7. Pusės svogūno
8. Pusės šaukštelio čili prieskonių
9. Ketvirtadalio šaukštelio cinamono
10. Žiupsnelio druskos


Pupeles užmerkite iš vakaro, išvirkite. Patroškinkite puse smulkinto svogūno su česnakais, kol suminkštės. Įdėkite pomidorų padažo, puse šaukštelio čili prieskonių, cinamono, patroškinkite. Supjaustykite morkas, bulvę ir cukinijas kubeliais. Sudėkite pupeles, įpilkite tiek vandens, kad viską apsemtų ir vėl troškinkite, kol daržovės suminkštės. Kol procesas vyksta, siūlau pasiruošti kuskusą. Paruošimo būdas aprašytas ant pakelio, bet jei nerandate, tai papasakosiu. Kuskusą užlikome karštu vandeniu santykiu 1 : 1.5. Aš ėmiau puse stiklinės ir užplikiau viena stikline karšto vandens, palikau penkiolikai minučių, kol išbrinko.

 
Ali Baba laukia jūsų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą