2012 m. kovo 9 d., penktadienis

Nesiraukom ir paragaujam - porų sriuba

 Kai išvijom žiemą iš kiemo, lyg ir buvo trumpam atėjęs pavasaris: saulė vis dažniau pasirodydavo ir šildydavo mus, sužydėjo narcizai... Norėjosi kažko lengvo, skanaus, šviežio ir naujo.Turgelyje akys „užkliuvo“ už porų. Aišku, jie nebuvo tokie kvapnūs kaip naminiai, bet vis šis tas.

Merginos, ypač vaikystėje, rauko nosį, išsirankioja svogūnus ir visus keistai aštrų kvapą ir skonį turinčius priedus. Bet ši sriuba neturi nei aštraus kvapo, nei skonio (turbūt ne dėl to, kad porai ne naminiai...).

Prašau nesiraukyti ir paragauti. Lengvai paruošiamai ir lengvai kaip patiekalui sriubai reikės:

1. 2 vidutinio dydžio porų
2. 3 vidutinio dydžio bulvių
3. 1 litro sultinio
4. 1 šaukšto sviesto
5. 1 stiklinės pieno
6. Druskos, pipirų

Nulupkite bulves, virkite sultinyje. Porus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto. Juos sudėkite į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Palaukite, kol bulvės ir porai išverda. Kuo minkštesni, tuo geriau, nes bus lengviau sutrinti. Įpilkite pieno, dar šiek tiek pavirkite, įdėkite prieskonių ir visą masę sutrinkite trintuvu (blenderiu).


Skanaus pavasario burnoje!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą