2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Pavasariškas minimalizmas

Išlindus saulytei užsinorėjau kažko naujo, lengvo ir gaivaus. Metas pavasariškam minimalizmui?

Nors šiais laikais “pasaulis sumažėjęs” ir parduotuvėse galime rasti mandriausių poduktų iš ivairių pasaulio kraštų, kai kurie nežino, kas yra tofu.
Taigi, pasak delfi.lt, “tofu - sojos pupelių sūris, yra vadinamas tobulu maistu. Jame gausu baltymų, mažai sočiųjų riebalų ir tai yra puikus kalcio bei vitamino E šaltinis. Jame taip pat nėra cholesterolio”.
Yra du pagrindiniai tofu tipai. Šilkinis minkštas tofu yra švelnus ir gali būti naudojamas kaip tobulas priedas padažams bei gaminant ledus ar sūrio ir varškės pyragus be pieno produktų. Kietą tofu galima kepti, skrudinti, apvolioti džiūvėsėliuose, marinuoti, rūkyti.
Tofu ypatingai tinka vegetarams/veganams, nes jis aprūpina nevalgančių mėsos organizmą kalciu bei fosforu ir geležimi. Todėl sojos pupelių sūris yra puikus mėsos pakaitalas.

Tofu išbandymui siūlau pasigaminti labai greitai pagaminamą veganišką užtepėlę. Jai reikės labai nedaug produktų:

1. 100g minkšto tofu (sojų pupelių varškės)
2. Pusės citrinos
3. Vienos skiltelės česnako
4. Krapų
5. Svogūnų laiškų
6. Druskos, pipirų

Tofu supjaustykite smulkiais gabaliukais, sutrinkite. Susmulkintą česnaką, krapus, svogūnų laiškus ir citrinos sultis suberkite į tofu masę, viską sumaišykite trintuvu (nelietuviškai, bet suprantamai-blenderiu), paskaninkite druska ir pipirais.
Aš valgiau su duoniukais ir avižų duonelėmis, bet manau, kad skanu ir su balta/juoda duona.

P. S. Porcija vienam pavasariškai nusiteikusiam valgytojui

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą