2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Lietuviška, bet populiaru Anglijoje arba kitaip „Bulvės marškinėliuose“

Ką atsakome, kai kas nors paklausia „Kokia yra lietuviška virtuvė“?
Vieni iš mūsų teigia, jog ji yra nukopijuota ir nieko verta, kiti - jog visi patiekalai gaminami iš bulvių.
Patiekalas, kurį pasiūlysiu, man primena Lietuvą ir vaikystę, kai vasaros pabaigoje kaimynai susirinkdavo bulviakasiui, o atsidėkodama močiutė surengdavo jiems puotą: nuklodavo stalą naminiais vyniotiniais ir dešromis, kepta duona, marinuota silke, mišrainėmis, balandėliais, „kotletais“, bandelėmis su varške ar lašinukais ir kitomis gėrybėmis; kai krikšto mama ant „plytės“ (taip kaime vadinama krosnis) laikydavo bulves su lūpenomis...

Bulvės marškinėliuose – labai populiarus patiekalas Anglijoje. Bulvės siūlomos su įvairiais įdarais ir jų rasti galima bet kurioje vietoje (netgi vidury gatvės stovinčiame kioskelyje), o ir kaina prieinama kiekvienam – pradedant dviem svarais...
Aš gaminau su tuno įdaru.
Dviems bulvėms paruošti reikės:
1. 2 didelių bulvių (tokių, kad jas būtų galima prapjauti ir įdaryti)
2. 1 (185 gr.) skardinės tuno
3. 50 gr. žalių žirnelių
4. 50 gr. šparaginių pupelių
5. ~100 gr. grietinėlės
6. 50 gr. fermentinio sūrio
7. Druskos, pipirų, krapų

Bulves nuplaukite ir nenuluptas, nesupjaustytas kepkite/šildykite mikrobangų krosnelėje apie dvidešimt minučių – pusvalandį (priklausomai nuo bulvių dydžio), kol vidus bus minkštas.
Kol bulvės kepa, pasiruoškite įdarą. Žirnelius ir šparagines pupeles išvirkite. Vandenį nupilkite, į tą patį puodą sudėkite tuną, prieskonius, supilkite grietinėlę, viską pašildykite. Kai įdaras pagamintas, sutarkuokite sūrį. Bulves išimkite iš mikrobangų krosnelės, prapjaukite, padalinkite įdarą, užbarstykite sūrio ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 min., kad bulvės apskrustų. Paprasta kaip dukart du ir laaabai skanu!

1 komentaras:

  1. Paprasta, bet bulviu kept mikrobangej tikrai nerekomenduociau. Jau geriau ivyniok i folija ir kepk 1 valanda orkaitej. Del maistines vertes, sveikumo ir skonio tikrai manau verta palaukt siek tiek ilgiau..

    AtsakytiPanaikinti