Ką atsakome, kai kas nors paklausia „Kokia yra lietuviška virtuvė“?
Vieni iš mūsų teigia, jog ji yra nukopijuota ir nieko verta, kiti - jog visi patiekalai gaminami iš bulvių.
Patiekalas, kurį pasiūlysiu, man primena Lietuvą ir vaikystę, kai vasaros pabaigoje kaimynai susirinkdavo bulviakasiui, o atsidėkodama močiutė surengdavo jiems puotą: nuklodavo stalą naminiais vyniotiniais ir dešromis, kepta duona, marinuota silke, mišrainėmis, balandėliais, „kotletais“, bandelėmis su varške ar lašinukais ir kitomis gėrybėmis; kai krikšto mama ant „plytės“ (taip kaime vadinama krosnis) laikydavo bulves su lūpenomis...
Bulvės marškinėliuose – labai populiarus patiekalas Anglijoje. Bulvės siūlomos su įvairiais įdarais ir jų rasti galima bet kurioje vietoje (netgi vidury gatvės stovinčiame kioskelyje), o ir kaina prieinama kiekvienam – pradedant dviem svarais...
Aš gaminau su tuno įdaru.
Dviems bulvėms paruošti reikės:
1. 2 didelių bulvių (tokių, kad jas būtų galima prapjauti ir įdaryti)
2. 1 (185 gr.) skardinės tuno
3. 50 gr. žalių žirnelių
4. 50 gr. šparaginių pupelių
5. ~100 gr. grietinėlės
6. 50 gr. fermentinio sūrio
7. Druskos, pipirų, krapų
Bulves nuplaukite ir nenuluptas, nesupjaustytas kepkite/šildykite mikrobangų krosnelėje apie dvidešimt minučių – pusvalandį (priklausomai nuo bulvių dydžio), kol vidus bus minkštas.
Kol bulvės kepa, pasiruoškite įdarą. Žirnelius ir šparagines pupeles išvirkite. Vandenį nupilkite, į tą patį puodą sudėkite tuną, prieskonius, supilkite grietinėlę, viską pašildykite. Kai įdaras pagamintas, sutarkuokite sūrį.
Bulves išimkite iš mikrobangų krosnelės, prapjaukite, padalinkite įdarą, užbarstykite sūrio ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 min., kad bulvės apskrustų. Paprasta kaip dukart du ir laaabai skanu!
Paprasta, bet bulviu kept mikrobangej tikrai nerekomenduociau. Jau geriau ivyniok i folija ir kepk 1 valanda orkaitej. Del maistines vertes, sveikumo ir skonio tikrai manau verta palaukt siek tiek ilgiau..
AtsakytiPanaikinti